Slané pagáče s pórom a syrom sú tak lahodné, že jeden kúsok určite nestačí. Ochutnajte túto vynikajúcu pochúťku a pridajte ju do svojho zoznamu obľúbených receptov, ktoré budete chcieť opakovať znova a znova!
Ingrediencie:
- 200 ml šálka
- 90 ml pohár
- 1 šálka teplej vody
- 1 šálka teplého mlieka
- 1 pohár rastlinného oleja
- 1 PL kryštálového cukru
- 1 PL sušeného droždia
- 1 ČL soli
- 5 šálok hladkej múky (600 g)
Na plnku:
- 800 g póru
- 4 PL olivového oleja
- 1 ČL paradajkového pretlaku
- 1 ČL čierneho mletého korenia
- 1 ČL soli
- 200 g strúhaného syra
Na potretie a posypanie:
- 1 žĺtok
- 1 ČL rastlinného oleja
- mak
Postup:
- Do misy nalejte teplú vodu, teplé mlieko, pridajte lyžicu cukru a sušené droždie. Dobre premiešajte metličkou a potom primiešajte olej.
- Postupne pridávajte múku a soľ a vypracujte cesto. Prikryte ho a nechajte nakysnúť na teplom mieste asi 45 minút.
- Pór umyte, nakrájajte nadrobno a opečte na olivovom oleji, kým nezmäkne. Potom pridajte paradajkový pretlak, soľ a korenie a vytvorte plnku.
- Po nakysnutí cesta vytláčajte z neho vzduch, prenesite ho na pracovnú dosku a vyformujte do valca.
- Valček nakrájajte na 8 približne rovnakých kúskov a každý z nich vygúľajte na placku s priemerom 50 cm.
- Na každú placku natriete trochu pórovej plnky, posypte strúhaným syrom, zabaľte a uložte na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Prikryte utierkou a nechajte ešte 15 minút podkysnúť. Potom nakrájajte na menšie časti.
- Vyšľahajte žĺtok s rastlinným olejom potrite vrch pagáčov a posypte makom. Dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote 180 °C asi na 30 minút.
- Po upečení pagáče môžete servírovať. Dobrú chuť!
Prajeme vám príjemné pečenie a nezabudnite tento recept zdieľať s priateľmi a rodinou!
Videorecept:
https://youtu.be/Q4MmjwbYu9Q
zdroj: Enfes Yemek Tarifleri