Nemusíte variť ani zavárať: Zázračná zmes do gulášov, omáčok aj na pizzu, ktorá vám vydrží celý rok!

Spread the love

Recept som našla na internete už asi pred piatimi rokmi a vyskúšala som ho, pretože je to veľmi jednoduché a potrebujete len 3 prísady.

Navyše nemusíte variť a ani sa obávať trvanlivosti. Pokojne vám vydrží celý rok, samozrejme ak sa predtým nezje.

Ingrediencie:

2 kg paradajok
300 g cesnaku
50 g soli

Postup

Cesnak očistíme. Paradajky umyjeme, očistíme a nakrájame na štvrtky. Obe prísady pomelieme v mlynčeku na mäso a plníme do sterilizovaných pohárov.

Ja som si poháre a viečka vyvarila, ale ak nemáte čas, dá sa sterilizovať aj v mikrovlnke.

Poháre stačí uložiť na chladnejšie miesto v dome (ja ku skladom v komore).

Nemusíte sa obávať, že sa Vám skazí, cesnak a soľ sú skvelými konzervantmi a vydrží pokojne 12 mesiacov.

Ja mám dokonca aj staršie pohára a nič im nie je!

You Might Also Like