Naše najobľúbenejšie pečivo ku kávičke aj na slávnostný stôl. Môžete ho dozdobiť marmeládou, ale chutí výborne aj samo o sebe. Výborný recept od pani Lucie K, odporúčam ho kade chodím!
Potrebujeme:
350 g hladkej múky
1 heru
1 bal. šľahačky 30% (200ml)
Na posypanie:
Práškový cukor s vanilkovým na obalenie
Postup:
Všetky prísady zmiešame a vypracujeme jednotné hladké cesto, ktoré necháme odležať 45-60 minút. Potom cesto preložíme na pracovnú dosku a vyvaľkáme na tenší plát. Z cesta môžeme vykrajovať rôzne tvary, prípadne môžeme cesto zomlieť v mlynčeku a vytvárať rôznorodé tvary. Môžete ale formovať aj obyčajné rožky. Pečieme pri teplote 150 stupňov, kým nie je na povrchu zlatisté.
Po upečení môžeme vyvaľkať v zmesi práškového a vanilkového cukru, prípadne môžeme pridať cukor aj do cesta, v takom prípade však pridajte viac šľahačky.