Nechcela som navštíviť tetu, ale od tej doby, čo mi ponúkla tento koláč, ju navštevujem pravidelne …

Zdieľať článok na

Ak milujete čokoládu v každej forme, je tento recept pre vás priamo ako stvorený. Namiesto kupovania hotového koláča alebo sladkostí si nájdite niekoľko minút, počas ktorých pripravíte tento úžasný dezert. 

Na prípravu cesta budete potrebovať:

– 6 vajec
– 3 lyžice práškového cukru
– 6 lyžíc oleja
– 6 lyžíc mlieka
– 8 lyžíc polohrubej múky
– 100 g hrozienok
– 1/2 lyžičky kypriaceho prášku

Ingrediencie na krém:

– 300 g mascarpone
– 100 ml vyšľahanej šľahačky alebo 30% smotany
– 100 g masla
– 3 lyžice práškového cukru
– kôra z celého citróna
Ingrediencie na polevu:

– 100 g čokolády
– 3 lyžice mlieka

Postup:

Najskôr vyšľaháme vajcia s cukrom. Do zmesi pridáme mlieko, olej a na koniec múku a hrozienka.
Plech posypeme múkou a vylejeme naň cesto. Pečieme 30 minút na 180-200 ° C.
Cesto necháme vychladnúť a zatiaľ pripravíme náplň  Mascarpone vyšľaháme s cukrom a smotanou, pridáme maslo (izbovej teploty!) A strúhanú citrónovú kôru. Ak máte radi vanilkové alebo mandľovej arómy, tiež ho do zmesi môžete pridať! Cesto potrieme krémom.

Nakoniec rozpustíme čokoládu, pridáme do nej mlieko a miešame. Polejeme koláč a vložíme na 2-3 hodiny do chladničky. Nechajte si chutiť!

Chutnejší dezert som nejedla! Zdieľajte tento recept so svojimi priateľmi!


Zdieľať článok na

You Might Also Like