Ak milujete čokoládu v akejkoľvek podobe, tento recept je pre vás ako stvorený. Namiesto kupovania hotových koláčov alebo sladkostí si venujte pár minút príprave tohto úžasného dezertu. Na prípravu cesta budete potrebovať:
– 6 vajec
– 3 polievkové lyžice práškového cukru
– 6 polievkových lyžíc oleja
– 6 polievkových lyžíc mlieka
– 8 polievkových lyžíc polohrubej múky
– 100 g hrozienok
– 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
Zloženie krému:
– 300 g mascarpone
– 100 ml šľahačky alebo 30% smotany
– 100 g masla
– 3 polievkové lyžice práškového cukru
– kôra z celého citróna
Prísady na polevu:
– 100 g čokolády
– 3 polievkové lyžice mlieka
Najprv vyšľahajte vajcia s cukrom. Pridáme mlieko, olej a nakoniec múku a hrozienka.
Plech na pečenie vysypte múkou a vylejte naň cesto. Pečte 30 minút pri teplote 180-200 °C.
Cesto nechajte vychladnúť, kým pripravíte náplň 🙂 Mascarpone vyšľahajte s cukrom a smotanou, pridajte maslo (izbovej teploty!) a nastrúhanú citrónovú kôru. Ak máte radi vanilkovú alebo mandľovú príchuť, môžete ju do zmesi pridať tiež! Cesto natrite krémom.
Nakoniec rozpustite čokoládu, pridajte mlieko a premiešajte. Nalejte na koláč a dajte ho na 2-3 hodiny do chladničky. Užite si to! 🙂
Najchutnejší dezert, aký som kedy jedla! Zdieľajte tento recept so svojimi priateľmi!