Nechápala som, prečo babička dáva na plech vajcia a mleté mäso. Keď však plecháč vytiahla z rúry, nemohla som uveriť vlastným očiam!

Spread the love

Zabudnite na klasickú sekanú. Existuje totiž oveľa zaujímavejšia možnosť využitia mletého. Je to sekaná s vajcami. Tá zaujme ako svojou chuťou, tak i svojou pomerne jednoduchou prípravou. Pozrime sa spoločne ako na ňu. Aj keď sa vám daná kombinácia môže predsa len javiť ako zvláštna, odporúčame ju vyskúšať. Až ochutnáte, bude vám jasné prečo.

Pripravte si tieto ingrediencie:

Sekaná s vajciami zaujme svojou chuťou. Teda ak dáte na náš recept a využijete správne ingrediencie v požadovanom množstve. A o aké sa jedná? Potrebovať budete presne toto:

50 dkg mletého mäsa
1 surové vajce
3 uvarené vajcia
15 dkg strúhaného syra
2 dcl kyslej smotany
Soľ a korenie

Najprv pripravte mleté ​​mäso:

Postup je rovnaký, ako keď robíte klasickú sekanú. Mleté mäso je potrebné dôkladne rozomlieť, osoliť, okoreniť a tiež k nemu pridať vajcia, vďaka ktorému sa daná zmes dokonale spojí. Akonáhle ste s chuťou a s konzistenciou spokojní, už môžete mäso rozprestrieť do menšieho pekáča. Olej ani papier na pečenie nebude potrebné, keďže mleté ​​mäso samo pustí dostatok tuku a tak rozhodne nedôjde k pripaľovaniu.

Na mäso dajte ostatné suroviny:

Akonáhle je mleté ​​mäso rovnomerne rozprestreté v pekáči, už môžete použiť ostatné suroviny. Vezmete varené vajcia ktorá rozpolíte na polovicu a potom ich rovnomerne poukladáte na zmes mäsa. Nasleduje využitie kyslej smotany, ktorú bude vaša sekaná s vajcami rovnomerne potretá. Na záver vezmite nastrúhaný syr, ktorým všetko dôkladne a opäť rovnomerne posypete. Tým máte všetko pripravené.

Teraz do rúry

Keď máte všetko pripravené, už zostáva len posledná fáza, ktorou je vloženie pekáčiku s pripravenou posekanou s vajcami do rúry. Tá by mala byť rozohriata na klasickú teplotu, čo je 180 stupňov Celzia. Pri tejto teplote pečte po dobu približne 30 – 45 minút, podľa toho ako hrubá vrstva mäsa je. Akonáhle je všetko upečené, môžete vybrať a ihneď servírovať. Hneď po prvom súste nám iste dáte za pravdu v tom, že daný recept skutočne nemá chybu. Súhlasíte s nami?

You Might Also Like