Naučte sa robiť tieto chutné lodičky naplnené mäsom, zemiakmi a uhorkami a zaručujeme vám, že neoľutujete!

Zdieľať článok na

Naučte sa robiť lodičky naplnené mäsom, zemiakmi a uhorkami a zaručujeme vám, že uspokojíte chuťové poháriky mnohých členov rodiny!

Ingrediencie:
1 kg zemiakov
400 g mäsa (hovädzie, bravčové, kuracie)
1 cibuľa
150 g kyslých uhoriek
500 g listového cesta
1 vajíčko
50 g tvrdého syra

Postup:
1) Varíme zemiaky a urobíme z nich kašu.

2) Mäso nakrájajte na kúsky a smažte do panvice spolu s cibuľovými kolieskami.

3) Uhorky si nakrájajte na prúžky alebo polkruhy.

4) Cesto si prezežte na štvorce a pomocou valčeka z neho urobte obdĺžniky. Do každého obdĺžnika pridajte trochu kaše, osmažené mäso s cibuľou a uhorky.

5) Na stranách cesta vytvorte pozdĺžne rezy.

6) Zložte obe strany cesta tak, aby bol rez umiestnený uprostred.

7) Hotové lodičky položte na papierový papier s papierom na pečenie, potrite ich maslom a posypeme strúhaným syrom. Pečieme 25 minút pri teplote 180 stupňov.

zdroj: ezy.cz


Zdieľať článok na

You Might Also Like