Nastrúhala cuketu, upiekla ju a to, čo dala na tanier, je senzácia! Práve idem do obchodu po cukety!

Blíži sa víkend – chuť na pizzu rastie, ale bojíte sa obrovského množstva kalórií? Nemusíte! Upečte si ľahkú pizzu bez múky v pohodlí domova! Potrebujete len cuketu a trochu syra (môžete si vybrať aj bezlaktózovú alebo nízkotučnú verziu!). Pridajte svoje obľúbené koreniny a polevy a je to! Dostane deti aj dospelých a už sa nemusíte obávať obrovského množstva kalórií!

Potrebujeme:

3 stredne veľké cukety
1/3 pohára zemiakovej múky
2 vajcia 250 g strúhaného syra
Soľ, korenie
4 strúčiky cesnaku
Niekoľko čerstvých lístkov bazalky
Obľúbená omáčka
Podľa chuti: paradajky, slanina, paprika, olivy atď.

Príprava :
Cuketu nastrúhajte na hrubom strúhadle. Pridajte 200 g strúhaného syra, zemiakovú múku, vajce, soľ, korenie a cesnak. Všetko spolu zmiešajte. Cesto položte na plech vystlaný papierom na pečenie do ľubovoľného tvaru (opatrne vytlačte prebytočnú vodu a vylejte ju). Pečte približne 10-15 minút pri teplote 220 °C. Potom ho vyberte a pridajte svoje obľúbené ingrediencie – syr, šunku, paradajky, bazalku… Pečte ďalších 20-25 minút, kým sa z cesta neodparí prebytočná voda a cuketa nebude pekne zlatistá.

Po upečení ho prelejte obľúbenou omáčkou alebo kečupom a vychutnajte si ho teplý aj studený! 🙂

Pozrite si video s podrobným postupom:

You Might Also Like