Nevedeli sme čo urobiť rýchleho a hlavne jednoduchého na obed, tak sme sa pustili do tohto receptu. Plnené zemiaky s maslovou omáčkou s hubami a zlatou syrovou kôrkou.
Plnené zemiaky sa dajú jesť samotné veľmi zasýti alebo ako príloha k mäsu. Záleží na každom. My sme si moc pochutili. A určite sme tieto zemiaky nerobili naposledy.
Čo budeme potrebovať:
- zemiaky 3-4 ks
- maslo 70 g
- šampiňóny 400 g
- cibuľa 1 ks
- hladká múka 1 lyžica
- smotana 250 ml
- tvrdý syr 100 g
- soľ podľa chuti
- korenie
Postup:
1) Umyjeme zemiaky a rozkrojíme na polovicu. Lyžicu každú zemiaka vydlabeme, aby sme mali miesto na náplň.
2) Jemne nasekáme šampiňóny aj cibuľu. V panvici si rozpustíme 50 g masla. Pridáme huby a smažíme. Potom pridáme cibuľu.
3) Nasypeme múku a všetko premiešame.
4) Pridajte smotanu, dobre premiešajte, dochutíme soľou a korením a varíme 3-5 minút.
5) Potom každú zemiaka osolíme, okoreníme. Zvyšných 20 g masla rozdelíme do každej zemiaky, do každej vložíme kúsok.
6) Zemiaky položíme na vymastený plech. Každú zemiaka naplníme hotovou hubovú zmesou.
7) Predhrejte rúru na 190 stupňov a pečieme 15 minút.
8) Po 15 tich minútach zemiaky vyberieme a posypeme nastrúhaným syrom a pečieme ďalších 20 minút.
Máme hotovo. Dobrú chuť.
Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.
ZDROJ.bidista.com