Naplnili sme zemiaky skvelou zmesou a bol z toho výborný obed

Zdieľať článok na

Nevedeli sme čo urobiť rýchleho a hlavne jednoduchého na obed, tak sme sa pustili do tohto receptu. Plnené zemiaky s maslovou omáčkou s hubami a zlatou syrovou krustou.

Plnené zemiaky sa dajú jesť samotné veľmi zasýti alebo ako príloha k mäsu. Záleží na každom. My sme si moc pochutili. A určite sme tieto zemiaky nerobili naposledy.

Čo budeme potrebovať:


zemiaky 3-4 ks
maslo 70 g
šampiňóny 400 g
cibuľa 1 ks
hladká múka 1 lyžica
smotana 250 ml
tvrdý syr 100 g
soľ podľa chuti
korenie

Postup:


1) Umyjeme zemiaky a rozkrojíme na polovicu. Lyžicu každú zemiaka vydlabeme, aby sme mali miesto na náplň.

2) Jemne nasekáme šampiňóny aj cibuľu. V panvici si rozpustíme 50 g masla. Pridáme huby a smažíme. Potom pridáme cibuľu.

3) Nasypeme múku a všetko premiešame.

4) Pridajte smotanu, dobre premiešajte, dochutíme soľou a korením a varíme 3-5 minút.

5) Potom každú zemiaka osolíme, okoreníme. Zvyšných 20 g masla rozdelíme do každej zemiaky, do každej vložíme kúsok.

6) Zemiaky položíme na vymastený plech. Každú zemiaka naplníme hotovou hubovú zmesou.

7) Predhrejte rúru na 190 stupňov a pečieme 15 minút.

8) Po 15 tich minútach zemiaky vyberieme a posypeme nastrúhaným syrom a pečieme ďalších 20 minút.

Máme hotovo. Dobrú chuť.

zdroj: receptty.cz


Zdieľať článok na

You Might Also Like