Nakladané kuracie mäso v zaváranine: vydrží až rok bez chladničky!

Máte radi zavárané mäso, ale netušíte, ako si ho pripraviť sami? Ponúkame vám skvelý recept na zavárané kuracie mäso, ktoré môžete uskladniť až na jeden rok! Tento recept je ideálny pred dovolenkou, na výlet alebo stanovačku, keď nebudete mať prístup k chladničke.

Ingrediencie:

  • 3 kg kuracieho mäsa
  • 5 ks sladkej papriky
  • 2 chilli papriky
  • 1 cesnak
  • 2 ČL soli
  • mleté čierne korenie
  • mletú červenú papriku
  • 1 PL tymianu
  • 1 PL octu (na každú nádobu)
  • zaváraninové poháre o objeme 1 l

Postup:

  1. Kuracie mäso rozkrojte na polovicu a vložte do veľkej misy. Pridajte soľ, korenie, mletú papriku a tymian. Všetko dôkladne votrite do mäsa.
  2. Papriku nakrájajte na väčšie kocky a uložte na tanier.
  3. Chilli papriku prekrojte na polovicu a uložte na tanier. Stonky odstráňte.
  4. Cesnak nakrájajte na menšie kolieska a uložte na malú misku.
  5. Do čistých zaváraninových pohárov postupne vkladajte cesnak, papriku, chilli papriku a kuracie mäso. Nalejte do nich ocot a pevne uzatvorte viečkami.
  6. Na dno veľkého hrnca položte utierku (aby neskôr neprasklo sklo). Poukladajte vedľa seba poháre a zalejte ich studenou vodou, aby úplne zakryla poháre. Hrniec prekryte pokrievkou.
  7. Na miernom ohni varíte poháre so zaváraninami po dobu 5 hodín.
  8. Vodu v hrnci nechajte vychladnúť, potom poháre vyberte a vyutierajte do sucha. Poháre uskladnite pri teplote nie vyššej ako 10°C až na jeden rok.

Vyskúšajte tento recept na zavárané kuracie mäso a užite si lahodný pokrm, ktorý vám vydrží až na 12 mesiacov!

Videorecept:

zdroj: Melissa Mir

You Might Also Like