Najúžasnejší vrstvený makový koláč s prípravou len do 20 minút. Ideálny k čaju alebo ku káve…

Zdieľať článok na

Máte radi mak? Samozrejme, ja osobne nepoznám človeka, ktorý by nemal.

V dnešnom článku Vám prinášame recept na lahodný makový koláč, ideálny k čaju alebo ku káve.

Pozn.: Plnku si môžete prispôsobiť vlastným chuťovým pohárikom, pretože tu sa medze nekladú! Prajeme vám dobrú chuť.

Ingrediencie

– 200 g masla

– 170 g cukru

– 350 g polohrubej múky

– 250 g maku

– 125 ml mlieka

– Štipka soli

– 1 vajce

Postup

1) Vysypte si mak do suchého rozohriatého hrnca, pomiešajte až kým nebudete cítiť príjemnú makovú arómu. Odstráňte z tepla, presypte ho do misky a zmiešajte so 150 g cukru.

Rozpusťte si 50 g masla, pridajte do neho zvyšných 20 g cukru a soľ. Nalejte mlieko a premiešajte dohladka. Následne pridajte vajíčko a opäť dôkladne premiešajte.

Postupne prisypávajte múku a vypracujte cesto tak, aby sa vám nelepilo na ruky. Vyvaľkajte ho na hrúbku nie viac ako 0,3 cm. 150 g masla rozpustite a namažte ním vrstvu cesta. Na vrch rovnomerne rozmiestnite zmes maku a cukru.

Jednu stranu okraju cesta priložte na druhú stranu. Celú dĺžku cesta opäť potrite maslom a posypte makom. Vytvorený vrstvu cesta opäť preložte na polovicu.

Vložte na plech a pečte 20-30 minút pri teplote 180-200 stupňov.

Zdroj: sovkusom.ru


Zdieľať článok na

You Might Also Like