Hľadáte rýchly a chutný dezert, ktorým by ste potešili svoju rodinu či priateľov? Máme pre vás vynikajúci recept na tvarohový koláč s broskyňami, ktorý je nielen veľmi chutný a šťavnatý, ale navyše ho pripravíte za pár minút! V tomto článku vám predstavíme postup prípravy tohto jednoduchého, no neodolateľného koláča.
Ingrediencie:
- 6 vajec (žĺtka a bielka oddelene)
- 6 PL práškového cukru
- 2 PL oleja
- 6 PL polohrubej múky
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
- kakao
Plnka:
- 500g jemného tvarohu (môžete pridať aj viac)
- 1 vanilkový cukor
- práškový cukor podľa chuti
- citrónová šťava
- maslo
Ďalej:
- Broskyne v konzerve
- 2 balíčky vanilkového pudingového prášku
- Vanilkový cukor
Postup prípravy:
- Začnite s tým, že si oddelite žĺtka od bielkov. Žĺtka vyšľahajte s práškovým cukrom do penista. Potom postupne prilejte olej a primiešajte múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom.
- Bielka vyšľahajte na tuhý sneh a opatrne ich vmiešajte do zmesi žĺtkov.
- Cesto vylejte na plech, ktorý ste predtým vymastili maslom a vysypali múkou. Pečte v rúre predhriatej na 160 stupňov Celsius asi 10 minút.
- Medzitým si pripravte plnku. Vyšľahajte spolu tvaroh, vanilkový cukor, práškový cukor podľa chuti, citrónovú šťavu a maslo. Plnku natrieme na vychladnutý korpus.
- Z broskýň v konzerve zlejeme šťavu a dolejeme vodu tak, aby sme mali 750 ml tekutiny. Prípadne dochutíme ešte cukrom a citrónom. Dve tretiny tekutiny dáme variť do hrnca a do zvyšnej jednej tretiny rozmiešame balíčky vanilkového pudingového prášku.
- Keď voda v hrnci začne vrieť, prilejeme zmes s pudingovým práškom a uvaríme hustý puding.
- Broskyne nakrájame na menšie kúsky a rozložíme ich na tvarohovú vrstvu koláča.
- Ešte mierne teplý puding nalejeme na broskyne a rozotrieme, kým nezatuhne.
- Nakoniec necháme koláč vychladnúť a zatuhnúť v chladničke aspoň niekoľko hodín pred podávaním.
A teraz už len nech vám chutí tento skvelý a rýchly tvarohový koláč s broskyňami!
zdroj: Varíme a pečieme s láskou