Nádherné šunkovo-syrové slimáky – večera, ktorá poteší každého člena rodiny!
Dnes vám prinášame recept na úžasné šunkovo-syrové slimáky, ktoré sú tak chutné, že ich budete chcieť piecť denne! Sú skvelé ako večera, raňajky alebo dokonca ako predjedlo pre vašich hostí.
Tento recept je z youtube kanála Einfache Rezepte, ktorý je plný jednoduchých a lahodných jedál.
Potrebujeme:
Pre kvások:
- 20 g čerstvého droždia
- 2 polievkové lyžice hladkej múky
- 1 čajovú lyžičku kryštálového cukru
- 200 ml mlieka
Pre cesto:
- 500 g hladkej múky
- 50 g masla
- 1/2 čajovú lyžičku soli
- 1/2 polievkovú lyžičku octu
- 100 g kyslej smotany (30%)
Pre náplň:
- 75 g masla
- 200 g šunky
- 250 g mozzarelly
- 1 vajce
- sezamové semiačka
Postup:
- Do misky nadrobte droždie, pridajte teplé mlieko, múku, cukor a premiešajte metličkou.
- Utierkou prekryte misku a nechajte kvások odstáť 10 minút.
- Maslo roztopíme na sporáku.
- Do misky pridajte kvások, smotanu, múku, roztopené maslo (nesmie byť horúce), soľ a ocot.
- Vymiesime hladké cesto a necháme ho 30 minút kysnúť na teplom mieste pod utierkou.
- Šunku nakrájame na malé kocky a vložíme do malej misky.
- Na tvrdú podložku nasypeme múku, preložíme cesto a valčekom ho rozvaľkáme.
- Cesto potrieme zmäknutým maslom, pridáme nasekanú šunku a nastrúhaný syr.
- Cesto zrolujeme a položíme na podložku s papierom na pečenie.
- Rolku potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamovými semiačkami.
- Rolku nakrájame na hrubé plátky a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Každý slimák na plechu potrieme ešte raz vajíčkom.
- Plech vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme 25 minút.
- Po upečení necháme slimáky vychladnúť a potom sú pripravené na servírovanie.
Dobrú chuť!
Tieto šunkovo-syrové slimáky sú naozaj skvelým pokrmom, ktorý si zamilujú všetci – od detí až po dospelých. Sú vynikajúce teplé alebo studené, takže sú ideálne aj na výlety alebo pikniky.
Video recept:
zdroj: Einfache Rezepte