Najlepšie šľahačkové cesto na tie najchutnejšie moravské koláče: Vláčne a mäkučké ako obláčik!

Tento recept mám priamo od kamarátky z Moravy, je to skutočne fantázia, doma ich pečiem každú sobotu.

ingrediencie:

Kvások:

  • 30 g droždia
  • 1 lyžičku Kr. cukru
  • 100 ml vlažného mlieka

Cesto:

  • 80 g práškového cukru
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 2 žĺtky
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 120 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 500 g polohrubej múky
  • Trochu citrónovej kôry
  • ½ lyžičky soli
  • 1 vajce na potretie

Náplň:

  • Maková, lekvárová, tvarohová alebo orechová podľa chuti

Tento recept mám priamo od kamarátky z Moravy, je to skutočne fantázia, doma ich pečiem každú sobotu.

ingrediencie:

Kvások:

  • 30 g droždia
  • 1 lyžičku Kr. cukru
  • 100 ml vlažného mlieka

Cesto:

  • 80 g práškového cukru
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 2 žĺtky
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 120 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 500 g polohrubej múky
  • Trochu citrónovej kôry
  • ½ lyžičky soli
  • 1 vajce na potretie

Náplň:

  • Maková, lekvárová, tvarohová alebo orechová podľa chuti

You Might Also Like