Najlepšie rýchle syrové pagáče: Na mojej svadbe boli tieto pagáčiky hit číslo 1!

Chrumkavé syrové pagáče sú ideálnou pochutinou na rôzne príležitosti – či už sú to narodeninové oslavy, rodinné večery alebo len relaxačný večer s priateľmi. Táto pochutka je mimoriadne obľúbená nielen pre svoju lahodnú chuť, ale aj pre jednoduchú prípravu. V nasledujúcom článku vám predstavíme recept, ktorý zaručene získate mnoho obdivovateľov!

Recept na chrumkavé syrové pagáče

Ingrediencie:

  • 150 ml mlieka
  • 20 g čerstvého droždia
  • 350 g hladkej múky
  • 2 PL jogurtu
  • 3 ČL soli
  • 250 g tvrdého syra
  • 50 g masla

Na potretie:

  • 1 vajce

Postup:

  1. Nadrobíme droždie do nádoby s mliekom, premiešame a necháme na chvíľu odstáť.
  2. V miske zmiešame múku, jogurt, roztopené maslo a soľ.
  3. Pridáme mlieko s droždím do zmesi s ostatnými ingredienciami.
  4. Zmes premiešame a vymiesime cesto. Potom ho prekryjeme utierkou a necháme kysnúť približne 1,5 hodiny.
  5. Kysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčnenej pracovnej doske do obdĺžnika.
  6. Cesto potrieme zmäknutým maslom a posypeme nastrúhaným syrom.
  7. Následne cesto preložíme na tretiny, pomúčnime a opäť preložíme (viď video).
  8. Cesto opäť rozvaľkáme, potrieme maslom a posypeme syrom.
  9. Postup opakujeme ešte raz, až nám ostane cesto s hrúbkou 2-3 cm.
  10. Vykrojíme z cesta kruhy a uložíme ich na plech s papierom na pečenie.
  11. Necháme kysnúť ďalších 15-20 minút.
  12. Rozbiť vajce a potrieť pagáče. Posypeme vrch syrom.
  13. Pečieme 15-20 minút pri teplote 200°C.

Lahodné, chrumkavé syrové pagáče sú hotové! Dobrú chuť!

Videorecept:

zdroj: Viktor Nagy

You Might Also Like