Najlepšie rezy Kinder Bueno! Mám už po 60-tke, ale lepší zákusok od tohoto nepoznám – jednoduchý recept!

Spread the love

 Pripravte si tento dezert pre Vás i celú rodinu, jeho chuť ja báječná. Mám už po 60-tke, ale lepší zákusok od tohoto nepoznám

Potrebujeme:

6 vaječných bielkov
6 lyžíc cukru
1 lyžica slnečnicového oleja
2 lyžice polohrubej múky
2 lyžice strúhanky
0,5 balíka prášku do pečiva
200 g arašidov nasekaných nesolených
250 g nutelly

Na krém:

0,5 l mlieka
6 žĺtkov
1 vanilkový puding
3 lyžice hladkej múky
100 g horkej čokolády
150 g masla
3 lyžice cukru
360 g maslových sušienok (Bebe, marína)
300 ml vlažného mlieka

Na vrch:

1 šľahačkovú smotanu
1 stužovač
100 g čokolády – nastrúhanéj
lieskové orechy

Postup:

1.

Uvaríme si najskôr puding.V troche mlieka rozmiešame puding múku, vaječné žĺtka. Ostatné mlieko dáme variť spolu s cukrom. Keď sa mlieko rozvarí vlejeme zmes a uvaríme hustý puding, ktorý necháme za občasného miešania vychladnúť na izbovú teplotu.

2.

Arašidy nesolené nasekáme na drobné kúsky .Vyšľaháme sneh z bielkov pridáme  cukor, lyžicu oleja, 2 lyžice múky a 2 lyžice strúhanky spolu s kypriacim práškom.Všetko premiešame a vylejeme na plech cca 35×25 vystlaný papierom na pečenie, posypeme nasekanými orieškami.

3.

Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 15 minút. Na ešte horúci koláč natrieme nutellu.

4.

Zatiaľ nám vychladol puding, pridáme vymiešané maslo do peny a spolu zmiešame. Krém rozdelíme na dve časti. Do jednej časti primiešame vychladnutú roztopenú čokoládu.

5.

Môžeme začať vrstviť. Na piškótu s arašidmi natrieme nuttelu, potom príde na rad sušienková vrstva. Poukladáme sušienky pokvapkáme ich mliekom. Natrieme bledým krémom, potom opäť sušienková vrstva ktorú pokvakáme mliekom a nakoniec čokoládový krém.Takto pripravený zákusok dáme do chladničky na pár hodín zatuhnúť.

6.

Pred podávaním na vrch pridáme vyšľahanú šľahačku a nastrúhanú čokoládu. Nakrájame na rezy. Ozdobíme lieskovými orieškami. Dobrú chuť. Zdroj: nosalty.hu

You Might Also Like