Marinádu na ne môžete pokojne použiť aj na grilované pochúťky alebo na prípravu pečeného alebo duseného mäsa. Recept mám od tety Evky z Liptova.
Ingrediencie:
- 1 kg bravčového mäsa nakrájaného na plátky
- 4-5 cesnakových strúčikov (alebo cesnakovú pastu – ak ju máte, mäso nie je potreba ani soliť)
- 1 menšiu cibuľu nakrájanú nadrobno
- 2 lyžice sladkej papriky
- mlieko
- Hladká múka – na posypanie i obalenie
- olej
Postup:
Prvý deň:
Mäso zľahka naklepeme a nasolíme. Potom dobre potrieme prelisovaným cesnakom s oboch strán, posypeme paprikou, hladkou múkou (tiež použijeme asi 2 lyžice) a zalejeme mliekom.
Pridáme aj nakrájanú cibuľu, premiešame a vložíme do chladničky na noc marinovať.
Druhý deň:
Mäso jednoducho obalíte v hladkej múke a usmažíte na oleji, alebo jednoducho pripravíte na prírodno.
Výborný tip je tiež osmažiť si sprudka rezne na panvici a potom spolu s marinádou zapiecť v rúre.
Vďaka marináde budú fantasticky chutné, či už ich pripravíte akokoľvek!
Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!