Najlepšie kuracie prsíčka s cesnakom a krémovou omáčkou aké ste kedy jedli!

Spread the love

Ak tiež máte huby radi ako my, iste oceníte tento recept. Pripravte doma pre svoju rodinu večeru v podobe kuracích pŕs na hubách s cesnakom a smotanovou omáčkou.

 

Získate chutné jedlo, ktoré tiež skvelo zasýti . Príprava je veľmi rýchla a nenáročná. Môžete použiť kupované huby a v priebehu leta ich potom nahradiť vlastnými úlovkami, ktoré si prinesiete z lesa.

Tieto ingrediencie budeme potrebovať:

  • 1 veľké kuracie prsia
  • 20 dkg húb (konzervovaných)
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 polievková lyžica kyslej smotany
  • 1 polievková lyžica múky
  • čerstvá petržlenová vňať
  • soľ, korenie
  • olej

Takto budeme postupovať:

Mäso nakrájajte na tenké plátky a dochuťte korením. Poduste mäso na panvici v malom množstve oleja po dobu 2-3 minút a pridajte nakrájané huby a drvený cesnak. Prilejte trochu vody a niekoľko minút nechajte variť v zatvorenej panvici. Zmiešajte múku a kyslú smotanu a túto zmes nalejte k mäsu. Premiešajte a povarte. Dozdobte petržlenovou vňaťou a podávajte teplé s vhodnou prílohou.

A máme hotovo, prajeme Vám dobrú chuť!

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

zdroj: ketkes.com

You Might Also Like