Najlepšie domáce žemle: Vynikajúci a rýchly recept na chutné žemle s chrumkavou kôrkou a jemnou striedkou!

Ak vám doma došiel chlieb, nezúfajte! Tieto žemle sú skutočne rýchlovkou, keďže ich príprava vám zaberie len neuveriteľných 15 minút.

Čím to, že sú tak rýchle? Máme pre vás špeciálny pekársky trik, vďaka ktorému nebudete musieť čakať, kým cesto vykysne. Z neho vzniknú dokonale nadýchané a chrumkavé žemle, ktoré sú jednoducho neodolateľné. Toto tajomstvo sme objavili na YouTube.

Potrebujeme:

  • 1 kocku kvasníc
  • 1 polievkovú lyžicu medu
  • 600 ml vody
  • 1 polievkovú lyžicu soli
  • 1 kg hladkej múky

Postup:

  1. Tento pekársky trik spočíva v tom, že kvasnice sa nerozpuštia v kvásku ako obvykle, ale sa premiešajú s medom. Ako prvé teda kvasnice rozotrieme s medom až kým sa úplne nerozpustia.
  2. Pridáme vodu, soľ a za stáleho premiešavania ručným mixérom postupne pridávame aj múku. Cieľom je vypracovať jednotnú hmotu cesta.
  3. Bez čakania cesto hneď rozdelíme na menšie bochníčky, ktoré uložíme na plech pokrytý papierom na pečenie.
  4. Celý plech vložíme do vypnutej rúry. Potom rúru zapneme na 200 stupňov a pečieme 25-30 minút.
  5. Ak máte chuť, môžete žemle posypať rôznymi koreninami alebo semienkami. Samozrejme, môžete ich nechať aj bez posypu.
  6. Žemle skladujeme rovnako ako klasické pečivo.

Prajeme vám dobrú chuť

Video recept:

zdroj: Chefkoch

You Might Also Like