Hľadáte jednoduchý a rýchly recept, ktorým prekvapíte svojich blízkych? Vyskúšajte túto výnimočnú roládu, ktorá z vás urobí kulinársku hviezdu večera. Táto jedinečná delikatesa zmizne z taniera kozmickou rýchlosťou a pritom si ju zvládnete pripraviť bez väčších námah. Poďme sa pozrieť na ingrediencie a postup prípravy tejto lahodnej rolády!
Ingrediencie:
- 10 vajec
- 17 PL práškového cukru
- 160 g hladkej múky
- 4 PL kakaa
- 100 ml mlieka
- 2 lyžičky vanilínu
- 3 PL rastlinného oleja
- 250 g mascarpone
- likér alebo koňak (voliteľná položka) na dochutenie
Postup receptu:
- Oddelte žĺtky od bielkov.
- Bielky s cukrom šľahajte mixérom 10 minút v väčšej mise.
- K žĺtkom pridajte cukor, olej a mlieko, premiešajte.
- Do zmesi pridajte múku s preosiatym vanilkovým cukrom a metličkou vymiešajte do hladka.
- Rozdeľte zmes na polovicu do dvoch mís. Do jednej preosejte kakao a zamiešajte.
- Do misiek pridajte 2 lyžice bielkovej hmoty, zamiešajte a potom zmiešajte aj zvyšnú bielkovú zmes.
- Na plech vystlaný papierom na pečenie vylejte svetlú zmes a navrstvite kakaovú zmes.
- Zmesi premiešajte opačnou stranou lyžice.
- Pečte 20 minút v predhriatej rúre na 180°C.
- Po upečení prevráťte plech, odstráňte papier, zavinúťte roládu a nechajte vychladnúť.
- Do mascarpone zamiešajte práškový cukor, odstráňte papier z rolády, pridajte plnku a zrolujte.
- Nechajte roládu vychladnúť na 12 hodín a potom servírujte.
S týmto jednoduchým a rýchlym receptom na výnimočnú roládu sa stanete kulinárskou hviezdou večera. Vaši blízki budú nadšení a táto delikatesa bude na vašom stole žiadaná pri rôznych rodinných príležitostiach. Nebojte sa experimentovať a prispôsobiť recept podľa svojich chutí – pridajte do plnky ovocie, orechy alebo čokoládu. Táto roláda vás nesklame a stane sa obľúbenou pochúťkou vašej rodiny.
Videorecept:
zdroj: Тёщины Рецепты