Najlepšia roláda na svete: Zmizne z taniera tak rýchlo, že si ju nestihnete ani odfotografovať!

Hľadáte jednoduchý a rýchly recept, ktorým prekvapíte svojich blízkych? Vyskúšajte túto výnimočnú roládu, ktorá z vás urobí kulinársku hviezdu večera. Táto jedinečná delikatesa zmizne z taniera kozmickou rýchlosťou a pritom si ju zvládnete pripraviť bez väčších námah. Poďme sa pozrieť na ingrediencie a postup prípravy tejto lahodnej rolády!

Ingrediencie:

  • 10 vajec
  • 17 PL práškového cukru
  • 160 g hladkej múky
  • 4 PL kakaa
  • 100 ml mlieka
  • 2 lyžičky vanilínu
  • 3 PL rastlinného oleja
  • 250 g mascarpone
  • likér alebo koňak (voliteľná položka) na dochutenie

Postup receptu:

  1. Oddelte žĺtky od bielkov.
  2. Bielky s cukrom šľahajte mixérom 10 minút v väčšej mise.
  3. K žĺtkom pridajte cukor, olej a mlieko, premiešajte.
  4. Do zmesi pridajte múku s preosiatym vanilkovým cukrom a metličkou vymiešajte do hladka.
  5. Rozdeľte zmes na polovicu do dvoch mís. Do jednej preosejte kakao a zamiešajte.
  6. Do misiek pridajte 2 lyžice bielkovej hmoty, zamiešajte a potom zmiešajte aj zvyšnú bielkovú zmes.
  7. Na plech vystlaný papierom na pečenie vylejte svetlú zmes a navrstvite kakaovú zmes.
  8. Zmesi premiešajte opačnou stranou lyžice.
  9. Pečte 20 minút v predhriatej rúre na 180°C.
  10. Po upečení prevráťte plech, odstráňte papier, zavinúťte roládu a nechajte vychladnúť.
  11. Do mascarpone zamiešajte práškový cukor, odstráňte papier z rolády, pridajte plnku a zrolujte.
  12. Nechajte roládu vychladnúť na 12 hodín a potom servírujte.

 

S týmto jednoduchým a rýchlym receptom na výnimočnú roládu sa stanete kulinárskou hviezdou večera. Vaši blízki budú nadšení a táto delikatesa bude na vašom stole žiadaná pri rôznych rodinných príležitostiach. Nebojte sa experimentovať a prispôsobiť recept podľa svojich chutí – pridajte do plnky ovocie, orechy alebo čokoládu. Táto roláda vás nesklame a stane sa obľúbenou pochúťkou vašej rodiny.

Videorecept:

zdroj: Тёщины Рецепты

You Might Also Like