Najlepšia príloha k mäsu: Zemiaky s kapustou, ktoré vám nedajú v žiadnej reštaurácii…

Spread the love

Toto jedlo pochádza z írskej kuchyne. Ak sa vám bude zdať, že sú zemiaky počas pučania príliš suché, pridajte trochu masla alebo mlieka, prípadne smotany.

INGREDIENCIE:

1,5 kg zemiakov
1 hlávková kapusta (okolo 800 g)
2 lyžice masla
1 zväzok jarnej cibuľky
2 lyžice nakrájaného kôpru
¼ pohára horúceho mlieka
soľ

Postup:

Zemiaky uvaríme v slanej vode. Medzitým si nastrúhame kapustu a podusíme ju na masle a dochutíme soľou. Keď je kapusta mäkká, vezmeme ju z ohňa, a kým je horúca, pridáme k nej nakrájanú cibuľku, kôpor, a všetko spolu vymiešame. Horúce zemiaky scedíme, roztlačíme s horúcim mliekom a pridáme pripravenú kapustu. Všetko premiešame a podľa potreby dochutíme soľou.

Zdroj: smakiweroniki.pl

You Might Also Like