Najlepšia ovocná bublanina! Dajte do cesta túto TAJNÚ INGREDIENCIU a bude chutiť presne ako pred 20 rokmi u babičky!

Spread the love

Práve toto je obdobie, kedy nám v záhradke dozrievajú prvé plody našej úrody, o ktorú sa s takou láskou staráme. Bublanina nikdy nevyjde z módy a preto sme si jednu špeciálnu pripravili aj dnes …

Inšpirovali sme sa receptom pani Márie, ktorá ju pripravila z čerešní. V ceste použila jednu neobvyklú ingredienciu, vďaka ktorej tejto bublanine neodolá nikto! Dodržujte daný postup a podarí sa vám upiecť tú najlepšiu bublaninu.

Budeme potrebovať:

    • 3 celé vajcia,
  • 1/4 litra práškového cukru,
  • 1/4 litra neušľahanej šľahačky,
  • 1/2 kila polohrubej múky,
  • 1 prášok do pečiva,
  • 1 vanilkový cukor,
  • citrónová kôra (nie je nutná),
  • čerešne (višne, marhule … podľa chuti),
  • papier na pečenie alebo tuk a hrubá múka na formu

POSTUP PRÍPRAVY

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme šľahačku a múku s práškom, kôrou a vymiešame dohladka. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy (alebo vyloženej papierom na pečenie) a pokryjeme umytými, osušenými a múkou posypanými čerešňami (alebo iným ovocím). A upečieme v predhriatej rúre dozlatista (pečiem na 170 stupňov). Je rýchla a výborná. Dobrú chuť!

You Might Also Like