Najlepšia Oreo torta s pudingovým krémom a banánmi. Jednoduchý recept, ktorý sa každému podarí úplne každému!

Lahodná vychladená torta s jemným pudingovým krémom, nadýchanou šľahačkou a banánmi vás dostane do kolien. Dezert ako stvorený do horúcich letných dní, ku káve alebo ako chutná dobrota k sviatku. Pripravíte si je veľmi jednoducho bez pečenia a všetci sa po nej budú len tak oblizovať!

 

Budeme potrebovať:

Základ

350 g sušienok Oreo

75 g masla

puding

1/3 poháre (60 g) hladkej múky

1/3 poháre (60 g) cukru

5 žĺtkov

500 ml mlieka

Náplň:

3 až 4 banány

šťava z 1 až 2 citrónov

400 g smotany na šľahanie (dobre vychladenej)

1 polievková lyžica cukru

1 a 1/2 lyžičky želatíny do šľahačky (alebo Smetafix)

25 g horkej čokolády

Postup:

Na prípravu pudingu si najprv potrebujeme v hrnci premiešať žĺtky s cukrom na nadýchanou krémovou hmotu. Potom do nej postupne vmiešame hladkú múku a keď vymiešame hustejšiu zmes, postupne môžeme prilievať mlieko. Miešame stále kuchynskou metličkou, aby sa nám nevytvorili hrudky. Potom hrniec postavíme na sporák a na malom ohni zahrievame za stáleho miešania. Neustále miešame kuchynskú metličkou a keď zmes začne vrieť, môžeme aj ponorným mixérom, aby sme vytvorili dokonale hladký a jemný puding. Keď zmes vrie, varíme kým nezískame hustotu pudingu a potom môžeme odstaviť zo sporáka. Prelejeme do nekovovej misy alebo nádoby a necháme úplne vychladnúť, prípadne po chvíli vložíme do chladničky.

Na spodok torty pripravíme sušienkový základ z Oreo sušienok. Tie dáme do uzatvárateľného igelitového vrecka a pomocou valčeka alebo paličky ich rozdrobíme až na úplne jemnú zmes bez väčších kúskov. Rovnako môžeme dať všetky sušienky do mixéra a získame jemnú krehkú zmes zo sušienok. Potom k nim pridáme rozpustené maslo a všetko dobre premiešame. Zmes potom natlačíme do formy s priemerom 24 cm a poriadne pritlačíme rovnomerne po celom dne. Zo zmesi urobíme aj okraje, asi 2 až 3 cm vysoké. Keď “cesto” utlačíme na dno a okraj, môžeme ho vložiť do chladničky.

Banány si olúpeme a nakrájame ich na kolieska. Zo všetkých strán ich pokvapkáme citrónovou šťavou, takže najlepšie ich je dať do misky, pridať šťavu a pekne pootáčať. Banány vďaka šťave nezhnednú a zostanú v koláči pekne sfarbené. Keď máme puding dobre vychladený a sušienkový základ bol v chladničke aspoň 1 hodinu, môžeme na neho dať všetku pudingovú mäsu. Rovnomerne ju rozotrieme a následne na to poukladáme kolieska banánov. Jemne ich vtlačíme do pudingu a tortu na chvíľu vložíme do chladničky.

Do hrnca vysypeme želatínu a zalejeme ju asi 1/4 pohárom vody a všetko dobre zamiešame. Ohrievame na malom plameni stále miešame. Keď sa želatína vo vode úplne rozpustí, stiahneme zo sporáka a ihneď vylejeme do misky a tú vložíme do ďalšej misy so studenou vodou. Následne si dobre vychladenú smotanu na šľahanie vyšľaháme s lyžicou cukru na nadýchanú šľahačku a pred koncom k nej pridáme ochladenú vodu so želatínou. Ešte chvíľu šľaháme a potom hotovú šľahačku rozotrieme rovnomerne po torte. Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli a pokvapkáme ňou celú tortu (môžeme ju dať do vrecka, odstrihnúť rožok a cez malú dierku zalievať).

Tortu necháme zatuhnúť a môžeme podávať. Ak máte čas, tortový základ a pudinf si pripravte v deň vopred. Potom nalejte puding na základ a nechajte do ďalšieho dňa v chladničke. Želáme vám dobrú chuť!

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like