Najlepšia a najjednoduchšia piškótová roláda s tvarohom a ovocím, ktorá sa vám vždy podarí.

Spread the love

Suroviny:

Na piškótu:

  • 4 vajcia izbovej teploty – žĺtky a bielky zvlášť
  • 160 g hladkej múky
  • 160 g cukru
  • 4 lyžičky vlažnej vody
  • olej na pomazanie papiera na pečenie

Na náplň:

  • 450 g tvarohu (v obale v kocke)
  • 2 lyžice vanilkového cukru
  • 250 g čerstvých jahôd,
  • hustá jahodová marmeláda na pomazanie piškóty,
  • cukor múčka na poprášenie.

Postup:

Rúru predhrejeme na 170 ° C a pripravím si veľký plech, ktorý vysteliem papierom na pečenie. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do nadýchanej peny a primiešame múku. Potom zvlášť vyšľaháme bielky do nepríliš pevného snehu a lyžičku po lyžičke do neho pridávam vodu. Akonáhle je sneh tuhý, opatrne ho vmiešame do žĺtkovej zmesi. Papier, ktorý je na plechu pomažem celý olejom a rovnomerne naň cesto rozprestriem. Pečiem 10 minút alebo dozlatista.

Pripravím si veľkú čistú utierku, ktorú len zľahka pokropíme vodou (ale naozaj len málinko), upečený korpus na ňu položím papierom na pečenie hore a stiahnem ho. Takto pripravenú piškótu zabalím aj s utierkou do ruličky a nechám vychladnúť. Medzitým si očistím jahody a nakrájame ich na plátky.

Tvaroh vyšľaháme s cukrom (podľa chuti si ho môžete prisladiť). Akonáhle korpus vychladne, opatrne ho rozviniem, pomažem marmeládou, ľahko nanesiem časť tvarohu, pokladiem jahody a tie potriem druhou časťou tvarohu. Roládu potom pevne zavinieme a ľahko zaprášime cukrom.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

Zdroj: Facebook

You Might Also Like