Najlepší “SALKÁČ” Salko koláč dvoch farieb: Tajomstvo je v úžasnom kréme so Salkom, ktorý si zamilujete.

Spread the love

Moja rodina vyhlásila, že ide asi o najlepší tvarohový koláč, aký sme kedy mali na stole. Tajomstvo je v tomto úžasnom kréme so salkom, ktorý si určite zamilujete. Recept robím už 9 rokov Určite skúste.

Potrebujeme:

200 g polohrubej múky

4 vajcia

150 g práškového cukru

4 lyžice teplej až horúcej vody

Na vrch:

1 marmeláda alebo džem

1,5 balíčka piškót

rum + voda (cca 1dcl v pomere 1: 1)

čokoládová poleva (či čokoláda na varenie + kúsok tuku)

Krém:

1 Salko alebo už hotové Salko Karamel

1 tvaroh (odporúčam vaničkový nie nízkotučný)

kocka masla – 250 g

papier na pečenie

Postup:

Ideálne je pracovať s hotovým karamelovým salkom, ale ak nemáte, vyrobíte si ho sami z obyčajného Salka. Celú neotvorenú konzervu Salka dáme do vody a cca 2 hodiny varíme (vodu dolievame, aby bola plechovka stále pri vare pod vodou), v tej istej vode potom necháme vychladnúť. Vychladnuté Salko otvoríme a vyšľaháme s maslom a tvarohom.

Piškótu: Žĺtky vyšľaháme s cukrom a pridávame po lyžiciach vodu. Potom vmiešame múku, nakoniec sneh z bielkov. Všetko opatrne premiešame a rozotrieme na vymastený a vysypaný plech či na papier na pečenie a upečieme. Prípadne môžete použiť svoj obľúbený recept na korpus.

Vychladnutý korpus potrieme marmeládou a uložíme naň piškóty, ktoré sme namočené vo vode s rumom (1: 1) alebo v káve. Potom potrieme karamelovým krémom a polejeme čokoládovou polevou. Pokiaľ chcete mať povrch dvojfarebný ako ja, tak ešte vidličkou robíme vlny až do krému, aby sa to prepojilo.

Dáme stuhnúť do chladničky a môžeme hodovať.

Želáme vám dobrú chuť!

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like