Najlepší recept na Sviečkovú na smotane s bravčovým karé a brusnicami!

Spread the love

Budeme potrebovať:

1 kg bravčové karé bez kosti,

2 PL plnotučná horčica,

mleté čierne korenie,

3 ks stredne veľké mrkvy,

2 ks petržlen,

3 strúčiky cesnak,

1 ks cibuľa,

soľ,

1 dl studená voda,

1 PL hladká múka,

2 ks bobkový list,

1 téglik smotana na šľahanie 33%,

1 ks knedľa,

brusnice,

smotana kyslá.

Postup:

Bravčové v celku očistíme a umyjeme. Posypeme korením a potrieme horčicou. Nádobu uzavrieme alobalom a dáme do chladničky (na noc alebo pár hodín). Na oleji spražíme nakrájanú cibuľku spolu s cesnakom do peny a celý kus mäsa opražíme z každej strany. Zalejeme vriacou vodou z konvice a pridáme bobkové listy. Očistené a nakrájané mrkvy a petržleny pridáme k mäsu. Varíme cca hodinku/hodinku a pol. Mäso vyberieme a nakrájame ostrým nožom na plátky. Bobkové listy z hrnca vyberieme. Vývar z hrnca rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a postupne pridávame smotanu. Vrátime na sporák, zohrejeme a zahustíme vodou a múkou. Osolíme podľa chuti. Podávame s knedľou, kyslou smotanou a brusnicami.

You Might Also Like