Najlepší nadýchaný vanilkový krém do všetkých dezertov, ktorý vám nikdy nespadne!

Spread the love

Súčasťou takmer každého dezertu je lahodný a nadýchaný krém. Najčastejšie príchute sú čokoláda, alebo vanilka. V mnohých receptoch však pre zjednodušenie býva krém často nahradzovaný instantným pudingom.

Ak by ste chceli ale pripraviť vynikajúci krém, ktorý je tak nadýchaný, že dokáže vytvoriť aj niekoľko centimetrov vysokú vrstvu, vyskúšajte tento recept. Je to veľmi jednoduché a tento krém dodá vašim dezertom na zaujímavosti.

Zloženie:

1,5 l mlieka
8 vajec
300 g cukru
4 balenia vanilkového cukru
110 g bielej múky
100 g potravinárskeho škrobu
600 ml smotany na šľahanie

Príprava:

1 l mlieka priveďte do varu. Zmiešajte žĺtky s cukrami a potom pridajte múku, škrob a zvyšok mlieka. Dobre premiešajte a pomaly vmiešavajte do vriaceho mlieka. Miešajte, kým zmes nebude hustá. Akonáhle sa tak stane, odstavte krém z ohňa a nechajte vychladnúť. Vyšľahajte bielky a vmiešajte ich do teplého krému. Akonáhle krém úplne vychladne, vmiešajte vyšľahanú smotanu a opäť vyšľahajte. Potom už môžete krém použiť.

You Might Also Like