Najlepší makový koláč s jablkami: Na zimné večere ku čaju ako stvorený!

Zdieľať článok na

Suroviny:

200 g polohrubej múky
200 g mletého maku
200 g práškového cukru
500 ml kyslej smotany
3 jablká
3 lyžice oleja
4 vajcia
1 vanilkový cukor
1 prášok do pečiva
1 lyžička škorice
štipka soli

Čokoládová poleva:
200 g čokolády na varenie
2 lyžice oleja

POSTUP

1. krok
Najskôr si olúpeme jablká nakrájame ich na menšie kúsky. Posypeme ich škoricou.

2. krok
V miske si vyšľaháme vajcia s cukrom a s vanilkovým cukrom. Potom pridáme olej a kyslú smotanu.

3. krok
Múku si zmiešame s práškom do pečiva a so štipkou soli. Pridáme aj mak. Potom suchú zmes vmiešame do vaječnej. Nakoniec pridáme jablká.

4. krok
Na plech si dáme papier na pečenie.Vylejeme cesto a pečieme v predhriatej rúre na 170 ° C asi 25 – 30 minut. Vyskúšame špáradlom prepečenosť ..

5. krok
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a pridáme k nej olej. Vymiešame do hladka. Horúcu čokoládovú polevu nalejeme na koláč a rozotrieme nožom.


Zdieľať článok na

You Might Also Like