Máme pre vás skvelý recept na dezert, ktorý je tak lahodný, že keď ho raz vyskúšate, nebude chcieť žiadny iný. Dezert, ktorý sme pre vás pripravili, je naplnený chutným krémom, obalený v lístkovom ceste. Čo viac si môžete priať?
Náš recept pochádza z youtube kanála Platos Fáciles con Tamara a je jednoduchý a rýchly na prípravu.
Potrebujete:
- 500 ml plnotučného mlieka
- Kôru z polovice citróna
- 4 žĺtky
- 110 g kryštálového cukru
- 50 g kukuričného škrobu
- 1 čajovú lyžičku vanilkovej esencie
- 50 g masla
- 250 g mascarpone
- 2 plátky lístkového cesta
Postup:
- Mlieko nalejte do hrnca a pridajte doň kôru z pol citróna. Miešajte na strednej teplote. Po vriatí odstavte hrniec a nechajte ho odstáť pol hodiny.
- V mise premiešajte žĺtky a cukor do svetložltej zmesi.
- Škrob pridajte do zvyšku mlieka a miešajte, kým sa úplne nerozpustí.
- Rozpustený škrob vlejte do žĺtkovej zmesi, pridajte vanilkovú esenciu a pokračujte v miešaní.
- Krém vlejte do hrnca s mliekom, z ktorého ste predtým vybrali citrónovú kôru, a miešajte.
- Krém varíme pri miernom teple, kým nezhustne. Potom pridáme maslo a miešame, kým sa neroztopí.
- Krém prelejte do misy, zakryjte ho fóliou a nechajte ho vychladnúť. Potom ho vložte do chladničky.
- Lístkové cesto rozrežte na dvanásť kúskov a následne ho potrite vodou a posypte cukrom.
- Cesto položte na plech vystlaný papierom na pečenie a vložte ho do predhriatej rúry na 200°C. Pečte ho do zlatista.
- Vychladnutý krém zmiešajte s mascarpone a vyšľahajte ho do hladka.
- Na dno formy na tortu vložte celý plátok lístkového cesta. Naň nanesiete krém a na vrch pokladajte kúsky nakrájaného cesta.
- Dezert vložte na 4 hodiny do chladničky.
- Po vytiahnutí z chladničky odstráňte formu a kraje torty upravte pomocou zvyšku krému.
- Na vrch torty posypte práškový cukor a môžete servírovať.
Voila! Teraz ste pripravení podávať tento božský dezert, ktorý je tak obľúbený, že môj manžel nechce žiadny iný.
Video recept:
zdroj: Platos Fáciles con Tamara