Kinder dezert, ktorý si zamilujú deti aj dospelí, je ideálny na oslavu alebo obyčajný deň. Príprava je jednoduchá a výsledok je lahodný a neodolateľný. Pozorne si prečítajte recept a pripravte si tento úžasný dezert.
Ingrediencie:
- 370 g dlhých piškót
- 300 ml mlieka
- Na krém:
- 700 g mascarpone
- 400 ml šľahačkovej smotany
- 150 g práškového cukru
- 25 ks kinder čokolády
- Na polevu:
- 150 g horkej čokolády
- 40 ml šľahačkovej smotany
Postup:
- Piškóty namáčame do mlieka a ukladáme vedľa seba na plech.
- Šľahačkovú smotanu vyšľaháme, pridáme práškový cukor a zašľaháme.
- Spojíme vyšľahanú šľahačku s mascarpone.
- Kinder čokoládu nalámeme do misky, roztopíme v mikrovlnnej rúre a zapracujeme do krému.
- Približne tretinu krému si odložíme.
- Tretinu krému rovnomerne navrstvíme na dlhé piškóty.
- Uložíme ďalšiu vrstvu dlhých piškót a druhú tretinu krému.
- Dezert odložíme do chladničky na 2 hodiny.
- Zvyšným krémom potrieme boky dezertu.
- Vrch polejeme roztopenou čokoládou, ktorú sme si roztopili vo vodnom kúpeli.
- Ozdobíme vrch, nakrájame a podávame.
Dobrú chuť!
Video návod:
zdroj: Cookrate – Cakes