Najlepší jahodový koláč na svete: Je taký chutný, že ho budete piecť každý deň!

Tento jahodový koláč je tak jednoduchý a chutný, že ho budete chcieť piecť každý deň. Jeho príprava je veľmi rýchla, takže ho môžete mať hotový za minútku. Ak máte chuť na zmenu, môžete vymeniť ovocie alebo pridať ďalšie chutné prísady, ako sú čokoláda alebo orechy. Tento recept sme našli na kanáli Einfache Rezepte.

Potrebujeme:

  • 300 gramov hladkej múky
  • 3 vajcia
  • 250 gramov krupicového cukru
  • 200 ml mlieka
  • 200 ml rastlinného oleja
  • 15 g vanilkového cukru
  • 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
  • štipka morskej soli
  • 500 gramov jahôd
  • maslo na vymastenie formy
  • práškový cukor na posypanie hotového koláča

Postup:

  1. Jahody dôkladne umyjeme a odstránime stopky. Následne ich prekrojíme na polovice.
  2. Vajcia rozbijeme do veľkej misky. Pridáme cukor a vanilkový cukru a vyšľaháme do hladkej peny.
  3. Do vajíčkovej zmesi postupne vmiešame olej a mlieko. Zmes dôkladne premiešame.
  4. Nakoniec pridáme preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom. Na záver pridáme štipku soli a dobre premiešame, aby bolo cesto hladké a bez hrudiek.
  5. Ak si chcete koláč trochu oživiť, môžete pridať aj kôru z citróna alebo niekoľko kvapiek citrónovej šťavy.
  6. Formu si potrieme maslom a vysypeme múkou.
  7. Do pripravenej formy nalejeme cesto a vyrovnáme. Na vrch rozložíme jahodové polovice.
  8. Pečieme v rúre predhriatej na 190 stupňov približne 30 až 35 minút. Skúšajte špáradlom, pretože každá rúra pečie inak.
  9. Hotový koláč necháme vychladnúť a posypeme ho práškovým cukrom.

Tento jahodový koláč je skutočne jednoduchý a rýchly.

Video recept:

zdroj: Einfache Rezepte

You Might Also Like