NAJLEPŠÍ JABLKOVÝ KOLÁČ: Maškrta, ktorú pripravím vždy, keď mi zvýši zopár jabĺk!

Ak hľadáte chutný a jednoduchý recept na jablčník, máme pre vás ten pravý. Tento famózny jablkový dezert očarí každého a je ideálny na špeciálne rodinné príležitosti. S nasledujúcim receptom vás už nikdy nezaskočí návšteva, ktorá si chce pochutnať na niečom sladkom.

Ingrediencie:

  • 1 kg jabĺk
  • 1,5 PL masla
  • 100 g hnedého cukru
  • 100 g kryštálového cukru
  • 2 balenia vanilkového cukru
  • 500 ml vody
  • 80 g vanilkového pudingu v prášku
  • škoricu podľa chuti
  • 400 g maslových sušienok

Na krém:

  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 100 ml mlieka
  • 1 balenie smotany v prášku

Na posyp:

  • čokoláda

Postup:

  1. Ošúpeme jablká, nakrájame ich na štvrtiny a nastrúhame do hlbšej misy.
  2. V hrnci roztopíme maslo a pridáme nakrájané jablká, cukor, hnedý cukor, vanilkový cukor a škoricu podľa chuti.
  3. Vmiske zmiešame puding, vodu a metličkou rozšľaháme.
  4. Do hrnca s jablkami pridáme pudingovú zmes a miešame, kým zmes nezhustne.
  5. Na spodok pekáča poukladáme sušienky, nanesieme jablkovú hmotu a rovnomerne rozotrieme.
  6. Opakujeme vrstvy sušienok a jablkovej hmoty, vrch zavŕšime sušienkami.
  7. Pekáč prekryjeme fóliou a necháme “odpočívať”.
  8. Pripravíme krém zmiešaním smotany, mlieka a smotany v prášku, ktorý rozšľaháme na hustý krém.
  9. Krém nanesieme na poslednú vrstvu sušienok a rovnomerne rozotrieme.
  10. Na vrch nastrúhame čokoládu podľa vlastnej chuti.

Vychutnajte si tento fantastický dezert. Dobrú chuť!

Videorecept:

zdroj: just.katebake

You Might Also Like