Najlepší domáci vanilkový krém podľa receptu mojej známej cukrárky!

Dokážete si vôbec predstaviť luxusnú domácu tortu či dezert bez naozaj lahodného krému? Určite nie. Chuť by nikdy nebola tak dokonalá, ako v maškrtách, v ktorých taký krém je. Preto Vám dnes ukážeme presne jeden taký krém našich babičiek, po ktorom sa každý môže utĺcť.

 

Neváhajte ani sekundu a vyšperkujte domáci múčnik týmto lahodným krémom ešte dnes.

INGREDIENCIE:

350 g masla
2 žĺtky
300 g cukru
200 ml mlieka
2 sáčky vanilkového cukru
1 čajová lyžička rumu

POSTUP:

Nalejte mlieko do hrnca a pridajte rozšľahaný žĺtok, pridajte cukor a vanilkový cukor a začnite variť na pomalom ohni.
Za neustáleho miešania varíme asi 3 minúty.
Odstavte z plameňa a prekryte alobalom.
Nechajte vychladnúť. Do studenej zmesi pridajte maslo izbovej teploty.
Nakoniec pridajte rum a vymiešajte hladký krém.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like