Najlepší a najrýchlejší hrnčekový závin z kyslej smotany: BEZ KYSNUTIA, rýchlo pripravený a zjedený ešte rýchlejšie!

Spread the love

Nezameniteľný hrnčekový závin z kyslej smotany. Výborný!

Potrebujeme:

2 hrnčeky hladkej múky
10 dkg masla
1 vajíčko
4 lyžice (kopcovité) kyslej smotany
1 lyžička sódy na pečenie

Náplň:

15 dkg mak
Cukor a škorica na osladenie

Postup:

Všetky prísady na cesto zmiešame a vymiešame jednotné cesto. Podľa potreby pridáme smotanu alebo múku. Rozvaľkáme na obdĺžnik. Polovicu cesta potrieme medom a polovicu rozšľahaným vajcom. Navrstvíme náplň a zavinil. Potrieme zvyšným vajíčkom a dáme piecť. Pri teplote 180 stupňov pečieme 25 minút.

Želáme vám dobrú chuť!

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like