Najlahodnejší koláčik z KYSLEJ SMOTANY: Vo vnútri vás čaká milé prekvapenie v podobe vanilkového krému!

Spread the love

Už po prvom kúsku tohto koláča si budete oblizovať všetky prsty! Jeho príprava je jednoduchá. Stačí, keď suroviny budete merať pomocou šálky, takže sa nemusíte s ničím trápiť. Nie je ani suchý, pretože vo vnútri je lahodný vanilkový krém.

Potrebujeme:

Ingrediencie na cesto:
1 pohár hladkej múky
1 celé balenie prášku do pečiva
1 pohár hrubej múky
1 pohár mlieka
3/4 pohára kryštálového cukru
1 celé balenie vanilkového cukru
1/2 pohára oleja
2 vajíčka

Ingrediencie na krém:
3/4 pohára práškového cukru
2 poháre kyslej smotany 16% (400 g)
2 vajíčka
1 celé balenie zlatého klasu
1 celé balenie vanilkového cukru
Na krém môžete pridať ovocie (môže byť z konzervy, čerstvé ale aj mrazené)

Pozn.: pohár by mal obsahovať 250 ml. Najlepšie je celú prípravu používať iba jeden.

 

Ako pripraviť koláč:


1.) Ako prvé je potrené cesto vymiešať, najvhodnejší je na to ručný mixér.
2.) Do misy rozbijeme celé vajíčko a vymiešame ho do peny spolu s cukrom.
3.) Do vyšľahanej peny pridáme mlieko a olej. Poriadne zamiešame a postupne pridávame zvyšné suroviny. Na ich poradí nezáleží. Cesto rozdelíme na dve polovice.

4.) Plech môžeme vyložiť papierom na pečenie, ale stačí ho aj namastiť a posypať múkou. 5.) Vezmeme prvú polovicu cesta a rovnomerne ho dáme na plech.
6.) Na cesto potom opatrne nalievame pripravený krém. Ten pripravíme tak, že do smotany pridáme všetky suroviny a vymiešame (zlatý klas podľa návodu na obale).

7.) Keď je krém rozliaty na ceste, môžeme pridať ľubovoľné ovocie podľa chuti (kto nie je fanúšikom ovocia, tak nemusí dávať žiadne) a krém zakryjeme druhou polovicou cesta.

8.) Tento koláč sa dáva do vopred vyhriatej rúry na 170 stupňov.
9.) Potrená dĺžka pečenie je približne 45 minút. Dopečený koláč môžete poliať čokoládovým topingom alebo posypať cukrom.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like