Najlahodnejší domáci vanilkový krém do všetkých zákuskov a tort: Hotový za 15 minút!

Zdieľať článok na

Naozaj výborný krém, odporúčam všetkými desiatimi.

Potrebujeme:

400 ml mlieka

250 ml smotany na šľahanie

100 ml kondenzovaného mlieka – sladené

3 žĺtky

5 lyžíc polohrubej múky

50 g cukru kr.

100 g masla

Pár kvapiek vanilkovej esencie

Postup:

Na miernom ohni zahrievajte mlieko, smotanu a kondenzované mlieko. V miske zmiešajte žĺtky s cukrom.
Do takmer horúceho mlieka pridajte múku a dobre rozmiešajte, aby v zmesi neboli žiadne hrudky.
Keď mlieko začne variť, odstavte a pridajte vajcia s cukrom a dobre premiešajte. Vráťte na mierny plameň a neustále miešajte až do zhustnutia.

Keď krém zhustne, odstavte z plameňa, pridajte vanilkovú esenciu a nechajte krém vychladnúť.
Keď sa ochladí na izbovú teplotu, pridajte zmäknuté maslo. Vymiešajte na ideálnu tortovú konzistenciu.

Želáme vám dobrú chuť! ?


Zdieľať článok na

You Might Also Like