Chutná chuť syra a jemné lístkové cesto, to sú syrové pagáčiky podľa tohto slovenského video-receptu. Rýchla a jednoduchá príprava vás presvedčí, že tento recept je jednoducho skvelý.
Potrebujete: Cesto: 500 g hladkej múky 200 g polohrubej múky 50 g masla 4 PL gréckeho jogurtu 3,5 dl mlieka 21 g droždia 1 ks žĺtok
Ďalej: 1 PL soľ 400 g strúhaného syra 100 g masla 1 ks žĺtok 1 PL jogurt podľa chuti kukuričný škrob podľa chuti soľ
Na posypanie: sezam
Postup:
- Zmiešajte všetky suroviny na cesto a vypracujte polomäkké cesto, ktoré sa oddeľuje od misky.
- Nechajte cesto odpočívať 30 minút na pomúčenej doske.
- Medzitým si pripravte strúhaný syr, maslo, škrob na vaľkanie, žĺtok a jogurt na potretie pagáčikov.
- Vyvaľkajte cesto na veľký obdĺžnik, potrite maslom, posypte syrom a osolte.
- Poskladajte cesto ako pri klasických pagáčoch a nechajte ho ešte 30 minút kysnúť.
- Po druhom skladaní vyvaľkajte cesto na hrúbku palca a vykrajujte pagáčiky.
- Nechajte pagáčiky ešte 15 minút podkysnúť, potom ich potrite žĺtkom zmiešaným s jogurtom a posypte syrom a sezamom.
- Pečte pagáčiky pri 190 °C po dobu 20 minút.
Vychutnajte si výbornú chuť týchto syrových pagáčikov a prajeme vám dobrú chuť!
Videorecept:
https://youtu.be/3KTIm_tuzno
zdroj: Cesminaz