Najjemnejšie syrové pagáčiky: Návšteva si hneď pýtala recept!

Chutná chuť syra a jemné lístkové cesto, to sú syrové pagáčiky podľa tohto slovenského video-receptu. Rýchla a jednoduchá príprava vás presvedčí, že tento recept je jednoducho skvelý.

 

Potrebujete: Cesto: 500 g hladkej múky 200 g polohrubej múky 50 g masla 4 PL gréckeho jogurtu 3,5 dl mlieka 21 g droždia 1 ks žĺtok

Ďalej: 1 PL soľ 400 g strúhaného syra 100 g masla 1 ks žĺtok 1 PL jogurt podľa chuti kukuričný škrob podľa chuti soľ

Na posypanie: sezam

Postup:

  1. Zmiešajte všetky suroviny na cesto a vypracujte polomäkké cesto, ktoré sa oddeľuje od misky.
  2. Nechajte cesto odpočívať 30 minút na pomúčenej doske.
  3. Medzitým si pripravte strúhaný syr, maslo, škrob na vaľkanie, žĺtok a jogurt na potretie pagáčikov.
  4. Vyvaľkajte cesto na veľký obdĺžnik, potrite maslom, posypte syrom a osolte.
  5. Poskladajte cesto ako pri klasických pagáčoch a nechajte ho ešte 30 minút kysnúť.
  6. Po druhom skladaní vyvaľkajte cesto na hrúbku palca a vykrajujte pagáčiky.
  7. Nechajte pagáčiky ešte 15 minút podkysnúť, potom ich potrite žĺtkom zmiešaným s jogurtom a posypte syrom a sezamom.
  8. Pečte pagáčiky pri 190 °C po dobu 20 minút.

 

Vychutnajte si výbornú chuť týchto syrových pagáčikov a prajeme vám dobrú chuť!

Videorecept:

https://youtu.be/3KTIm_tuzno

zdroj: Cesminaz

You Might Also Like