Najjemnejšie pečivo pod slnkom: Jednoduché a rýchle na prípravu, bleskovo mizne z taniera!

Zázrak sladkého pečiva, ktoré je jednoduché a rýchle na prípravu, a tak lahodné, že z taniera zmizne ešte skôr, ako sa nadídete! Urobte radosť svojim blízkym týmto prekvapením, ktoré je perfektným spoločníkom k čaju alebo káve.

Recept na jemné plnené pečivo:

Ingrediencie:

  • 1 vajce
  • 90 g masla
  • 50 g kryštálového cukru
  • 50 ml mlieka
  • 240-260 g hladkej múky
  • 1 lyžička vanilkového cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 1 čajová lyžička sušenej pomarančovej kôry (voliteľne čerstvej pomarančovej alebo citrónovej kôry)
  • 200 g hustého džemu (podľa chuti)
  • 1 čajová lyžička krupice

Postup:

  1. Do misky vlijeme vajce, pridáme cukor, vanilkový cukor, soľ, pomarančovú kôru a mlieko. Všetko metličkou premiešame 2-3 minúty.
  2. Pridáme zmäknuté maslo a zamiešame.
  3. Následne pridáme múku s práškom do pečiva a zmes vymiešame do hladka.
  4. Rukami vytvoríme mäkké, nie mastné cesto, ktoré vložíme do plastového vrecka a necháme 15 minút odpočívať v chladničke.
  5. V menšej miske zmiešame hustý džem s krupicou.
  6. Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti. Jednu časť necháme v chladničke.
  7. Na pomúčenej podložke vyvaľkáme cesto do tvaru kruhu, hrúbky 3-4 mm.
  8. Kruh rozrežeme na 8 trojuholníkov. Na každom trojuholníku urobíme dva paralelné bočné zárezy.
  9. Na každý trojuholník položíme lyžičku džemu a prekryjeme ho cestom z oboch strán (pozri video).
  10. Pečivo uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a odrežeme nerovné okraje.
  11. Pečieme v predhriatej rúre pri 180°C počas 15 minút, alebo až kým špičky nezhnednú.

12. Tento postup zopakujeme aj s druhou časťou cesta.

  1. Upečené sušienky posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Videorecept: 

zdroj: Наташа Шакинко

You Might Also Like