Ak máte radi bravčové mäso, tento recept je práve pre vás. Predstavujeme vám jednoduchý spôsob, ako pripraviť mimoriadne šťavnaté a jemné bravčové karé s kosťou, ktoré je tak lahodné, že na jeho krájanie dokonca ani nepotrebujete nôž.
Potrebujete nasledovné ingrediencie:
- 4 kusy bravčového karé s kosťou
- 30 ml rastlinného oleja
- Sušený cesnak podľa chuti
- 1 čajovú lyžičku (ČL) mletého čierneho korenia
- 1 ČL soli
- 1 ČL suchého korenia (napríklad Vegetu)
- 2 ČL horčice
- Bravčovú masť na vysmážanie
- 400 ml vody
Ako na to?
- Najskôr si pripravíme marinádu. Do misky pridáme olej, cesnak, čierne korenie, soľ, vegetu a horčicu a všetko spolu premiešame lyžicou.
- Bravčové karé s kosťou nakrájame na 4 plátky a vložíme ich do pripravenej marinády.
- Necháme mäso hodinu odstáť, aby sa všetky chute pekne prepojili.
- Na panvici roztopíme bravčovú masť a na ňu položíme plátky mäsa. Každú stranu opečieme po dobu 3 minút.
- Potom pridáme horúcu vodu, panvicu prekryjeme pokrievkou a dusíme asi hodinu za občasného otáčania. Po 50 minútach dusenia vyskúšame vidličkou, či je mäso mäkké.
- Nakoniec mäso dusíme ešte chvíľu bez pokrievky, aby sa voda pekne odparila a mäso dostalo krásnu kôrku.
- Hotové kotlety servírujeme so zemiakovou kašou a paprikovým šalátom. Dobrú chuť!
zdroj: Moja kuchyňa Tanja