Najjemnejšie bravčové karé: Výborný recept, ktorý je jednoduchý na prípravu a mäso je zakaždým jemné a doslova sa rozpadá!

Ak máte radi bravčové mäso, tento recept je práve pre vás. Predstavujeme vám jednoduchý spôsob, ako pripraviť mimoriadne šťavnaté a jemné bravčové karé s kosťou, ktoré je tak lahodné, že na jeho krájanie dokonca ani nepotrebujete nôž.

Potrebujete nasledovné ingrediencie:

  • 4 kusy bravčového karé s kosťou
  • 30 ml rastlinného oleja
  • Sušený cesnak podľa chuti
  • 1 čajovú lyžičku (ČL) mletého čierneho korenia
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL suchého korenia (napríklad Vegetu)
  • 2 ČL horčice
  • Bravčovú masť na vysmážanie
  • 400 ml vody

Ako na to?

  1. Najskôr si pripravíme marinádu. Do misky pridáme olej, cesnak, čierne korenie, soľ, vegetu a horčicu a všetko spolu premiešame lyžicou.
  2. Bravčové karé s kosťou nakrájame na 4 plátky a vložíme ich do pripravenej marinády.
  3. Necháme mäso hodinu odstáť, aby sa všetky chute pekne prepojili.
  4. Na panvici roztopíme bravčovú masť a na ňu položíme plátky mäsa. Každú stranu opečieme po dobu 3 minút.
  5. Potom pridáme horúcu vodu, panvicu prekryjeme pokrievkou a dusíme asi hodinu za občasného otáčania. Po 50 minútach dusenia vyskúšame vidličkou, či je mäso mäkké.
  6. Nakoniec mäso dusíme ešte chvíľu bez pokrievky, aby sa voda pekne odparila a mäso dostalo krásnu kôrku.
  7. Hotové kotlety servírujeme so zemiakovou kašou a paprikovým šalátom. Dobrú chuť!

zdroj: Moja kuchyňa Tanja

You Might Also Like