Najjemnejšia ľahká LETNÁ PIŠKÓTA s ovocím a tvarohom, na ktorej budete fičať celé leto!

Spread the love

Ingrediencie

Cesto:

    • 6 vajec
    • 6 polievkových lyžíc práškového cukru
    • 5 polievkových lyžíc polohrubej múky
    • 1 prášok do pečiva
    • 1 bal. pudingu (vanilkový)
  • citrónová kôra
  • trocha oleja

Na potretie:

  • 2 kelímky kyslej smotany
  • 1 tvaroh
  • 1 lyžicu cukru
  • 1,5 stužovača do šľahačky

Na vrch:

  • Ovocie podľa chuti

Želatína:

  • 2 bal. želatíny v prášku (farba ľubovoľná)
  • vodu

Postup prípravy

  1. Všetky suroviny na korpus okrem oleja a prášku do pečiva dáme do jednej nádoby
  2. Šľaháme kým cesto nenadobudne do 2-3x väčších rozmerov. Ak cesto bude penovité, je potrebné pridať olej.
  3. Prípadne teda pridáme kvapku oleja, aby cesto spadlo
  4. Prášok do pečiva pridáme až na koniec, aby nestratil účinok
  5. Plech vysoký asi 3-4 cm si vymastíme a posypeme krupicou
  6. Cesto vylejeme do pekáča a pečieme asi 12 minút na 130 stupňov
  7. Medzitým si zmiešame všetky suroviny na potretie, ktoré zmiešame a necháme odstáť
  8. Ovocie si nakrájame na drobné kúsky
  9. Po dopečení piškótu necháme dostatočne vychladnúť a potierame smotanovou vrstvou
  10. Posypeme pokrájaným ovocím
  11. Nakoniec prelejeme želatínou, ktorú sme si pripravili podľa návodu na obale
  12. Všetko necháme vychladnúť a stuhnúť a následne podávame

You Might Also Like