Najjednoduchšie domáce rohlíčky z kyslej smotany pripravené za 20 minút!

Zdieľať článok na

Milujete slané pečivo? Plné chutnej náplne, ktorá sa rozplýva na jazyku? Jemná, kyprá, ale vláčna konzistencia? Potom budete mať z dnešného článku obzvlášť veľkú radosť. Ešte nikdy ste nepripravovali nič tak jednoduchého, ako sú rožky z kyslej smotany.

 

Aj napriek tomu, že tu pracujete s kváskom, nemusíte sa ničoho báť. Toto cesto na famózne rožteky sa podarí vždy. A to aj úplným začiatočníkom.

Budeme potrebovať následovné ingrediencie:

  • 100 ml kyslej smotany
  • 100 ml jogurtu
  • 100 ml mlieka
  • 100 ml olej
  • 2 lyžičky cukru
  • 2 vajcia
  • 40 g čerstvého droždia
  • 2 lyžičky soli
  • 700 g hladkej múky

NÁPLŇ

  • 200 g studeného masla
  • 200 g strúhaného syra
  • žĺtok (na potretie)

Takto budeme postupovať:

  1. Zmiešame jogurt, mlieko a smotanu, pridáme cukor, kvasnice a 4 malé lyžičky hladkej múky. Počkáme, než vzíde kvások.
  2. Potom zvyšné ostatné prísady a vymiesime cesto. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť.
  3. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a hornú stranu zastrúhame studeným maslom. Potom zrolujeme a necháme odpočívať 20 minút.
  4. Potom cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a ten rozkrojíme na 5 pruhov. Pruhy nakrájame tak, aby nám vznikli malé trojuholníčky. Tie zasypeme syrom, zarolujeme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  5. Potrieme rozšľahaným vajcom a vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 20 minút.

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

zdroj: receptzasvakidan.blogspot.com


Zdieľať článok na

You Might Also Like