Klasický závin iste poznáte. Je to typický zákusok, ktoré nám väčšinou ponúkajú naše babičky. Základom je správne pripravené cesto a potom samozrejme náplň podľa chuti. Existuje veľa možností, nielen orechová a maková.
Na prípravu toho správneho a vynikajúceho cesta môžete postupovať podľa tohto receptu, ktorý nevyžaduje veľa surovín ani času. Náplň si pripravte podľa chuti a bude vynikajúci pred jej pridaním cesto potrieť kyslou smotanou.
Zloženie:
300 g hladkej múky
soľ
1 celé vajce
1 šálka kyslej smotany
100 g polohrubej múky
100 g tuku
Príprava:
Zmiešajte všetky zložky a pripravte cesto. Nechajte odpočívať niekoľko hodín v chladničke. Cesto rozdeľte na 4 časti a rozvaľkajte ich. Doprostred každého kusu navrstvite kyslú smotanu a ľubovoľnú náplň. Pečte pri 180 stupňoch po dobu 30-35 minút. Podávajte závin posypaný cukrom.
zdroj: egyszerugyorsreceptek.com