Najjednoduchšie a najjemnejšie šišky: Pripravíte ich bez miesenia a bez vkladania ruky do cesta!

Pripravte si doma úžasné jablkové šišky, ktoré vás okamžite nadchnú svojou lahodnosťou a jednoduchosťou prípravy. Tajomstvo tohto receptu tkvie v pridaní rozmixovaných jabĺk priamo do cesta, čo dodá šiškám neodolateľnú šťavnatosť. Nasledujte jednoduchý recept z YouTube kanála PRATİK YEMEK TARİFLERİ na skvelé jablkové šišky.

Potrebujeme:

  • 2 jablká
  • 1 vajce
  • 2 PL kryštálového cukru (40 g)
  • 1 balenie sušeného droždia (10 g)
  • 1 pohár mlieka (200 ml)
  • 1/2 šálky vody (100 ml)
  • 6 PL rastlinného oleja (40 ml)
  • 3 poháre hladkej múky (360 g)
  • 1 balenie vanilkového cukru (5 g)
  • 1 balenie sódy bikarbóny (10 g)
  • rastlinný olej na vyprážanie

Postup:

  1. Očistíme jablká, odstránime jadierka a prekrojíme na polovicu.
  2. Jablká vložíme do väčšej misy, pridáme vajce, cukor a droždie.
  3. Ručným mixérom zmixujeme na pyré.
  4. Následne do zmesi pridáme teplé mlieko, teplú vodu a olej. Metličkou premiešame.
  5. Pridáme múku, vanilkový cukor a sódu bikarbónu. Miešame, kým nezmiznú hrudky múky.
  6. Cesto zakryjeme fóliou a necháme kysnúť 30 minút.
  7. Na panvicu nalejeme olej. Naberačku ponoríme do rozpáleného oleja.
  8. Cesto nalejeme do naberačky a vrch zarovnáme lyžicou. Po niekoľkých sekundách sa cesto oddelí od naberačky a zostane plávať v oleji.
  9. Šišky opečieme na strednom ohni do zlatohneda z oboch strán.
  10. Po vysmažení šišky obalíme v cukre a môžeme ich servírovať. Dobrú chuť!

Video návod:

zdroj: PRATİK YEMEK TARİFLERİ

You Might Also Like