Pripravte si doma úžasné jablkové šišky, ktoré vás okamžite nadchnú svojou lahodnosťou a jednoduchosťou prípravy. Tajomstvo tohto receptu tkvie v pridaní rozmixovaných jabĺk priamo do cesta, čo dodá šiškám neodolateľnú šťavnatosť. Nasledujte jednoduchý recept z YouTube kanála PRATİK YEMEK TARİFLERİ na skvelé jablkové šišky.
Potrebujeme:
- 2 jablká
- 1 vajce
- 2 PL kryštálového cukru (40 g)
- 1 balenie sušeného droždia (10 g)
- 1 pohár mlieka (200 ml)
- 1/2 šálky vody (100 ml)
- 6 PL rastlinného oleja (40 ml)
- 3 poháre hladkej múky (360 g)
- 1 balenie vanilkového cukru (5 g)
- 1 balenie sódy bikarbóny (10 g)
- rastlinný olej na vyprážanie
Postup:
- Očistíme jablká, odstránime jadierka a prekrojíme na polovicu.
- Jablká vložíme do väčšej misy, pridáme vajce, cukor a droždie.
- Ručným mixérom zmixujeme na pyré.
- Následne do zmesi pridáme teplé mlieko, teplú vodu a olej. Metličkou premiešame.
- Pridáme múku, vanilkový cukor a sódu bikarbónu. Miešame, kým nezmiznú hrudky múky.
- Cesto zakryjeme fóliou a necháme kysnúť 30 minút.
- Na panvicu nalejeme olej. Naberačku ponoríme do rozpáleného oleja.
- Cesto nalejeme do naberačky a vrch zarovnáme lyžicou. Po niekoľkých sekundách sa cesto oddelí od naberačky a zostane plávať v oleji.
- Šišky opečieme na strednom ohni do zlatohneda z oboch strán.
- Po vysmažení šišky obalíme v cukre a môžeme ich servírovať. Dobrú chuť!
Video návod:
zdroj: PRATİK YEMEK TARİFLERİ