Najjednoduchší a najchutnejší jablkový koláč s lahodnou snehovou perinkou

Zdieľať článok na

Tento krásny jablkový koláč možno vyzerá komplikovane, ale neexistuje snáď nič jednoduchšie! Krehké citrónové cesto, jablká, chuť sladkej škorice – to všetko pod lahodou snehovou perinkou! Ingrediencie sú ľahko dostupné a recept neuveriteľne jednoduchý!

POTREBUEJEME:

113 g masla izbovej teploty

150 g cukru

100 ml smotany 30%

kôra z 1 citróna

2 lyžičky vanilkového cukru alebo arómy 2 

1/2 čajovej lyžičky kypriaceho prášku

1/4 lyžičky soli

250 g polohrubej múky

Jablká: 5 stredne veľkých jabĺk

šťava z 1 citróna

1 lyžička škorice

2 lyžice cukru

3 lyžice hladkej múky

Snehová perinka: 4 bielky 150 g cukru

 

POSTUP:

1. Olúpeme jablká, nakrájame na plátky a pridáme šťavu z citróna. Pridáme cukor, škoricu a hladkú múku a premiešame.

2. Polohrubú múku (250 g) zmiešame s kypriacim práškom a soľou.

3. Maslo zmiešame s cukrom, pridáme smotanu a vanilkový cukor. Pridáme citrónovú kôru a miešame, až dostaneme nadýchané a hladké cesto.

4. Cesto dáme do formy s priemerom 24 cm vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri 180 ° C približne 30 minút. 5. Z bielkov ušľaháme sneh a postupne pridávame cukor.

6. Dáme na upečený koláč a pečieme ďalších 20 minút dozlatista. Po upečení necháme vychladnúť.



Zdieľať článok na

You Might Also Like