Najdokonalejší recept na šišky, priamo od mojej babičky: Cesto jemné ako obláčik, vždy robím aspoň z kila múky!

Zdieľať článok na

Dnes si ukážeme šišky, ktoré pripravovali naše babičky. Tieto šišky sú podľa zaručeného receptu a nikdy sa Vám nemôže stať, že by sa Vám nevydarili. Ide o starý a rokmi preverený recept, ktorý bol obľúbený u našich predkov.

Vyskúšajte kysnuté šišky aj Vy. Zamilujete si ich Vy aj celá Vaša rodina. Výsledok vás milo prekvapí a lahodnú chuť a nadýchanosť šišiek si zamilujete.

POTREBUJEME:

  • 50 dkg múky
  • 5 žĺtkov
  • 2 dkg droždia
  • 4 dkg cukru
  • 5 dkg masla
  • 3 dl mlieka
  • štipka soli

POSTUP:

  1. Do polovice mlieka rozdrolte droždie, pridajte cukor a 5 dkg múky. Umiestnite na teplé miesto po dobu dvoch a ž troch minút.
  2. Po napučaní zmiešajte kvások so zvyškom surovín a premiešajte lyžicou. Nechajte hodinu a pol kysnúť.
  3. Potom si cesto ďalej na dosku a vytvarujeme si šišky.
  4. Necháme opäť pol hodiny pracovať.
  5. Nakysnuté šišky sú umiestnené do tuku tak, aby časť, ktorá sa dotýkala doske, bola nad tukom.
  6. V prvej minúte smažíme naslabo a až potom pridávame.
  7. Šišky smažte do červena.
  8. Hotové šišky je bezpodmienečne nutné prikryť utierkou.

Zdieľajte tento báječný recept na skvelé domáce šišky aj s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú! 

zdroj: vychytavkov.cz


Zdieľať článok na

You Might Also Like