Najchutnejšie palacinky s kefírom: Vyskúšala som ich len raz zo zvedavosti, teraz by sme ich jedli aj každý deň!

Zdieľať článok na

Milujete zmeny? Určite áno. Preto si musíte prečítať náš dnešný geniálny recept, v ktorom sa dozviete, ako pripraviť netradičné palacinky z kefírového cesta. Trochu sa od tých tradičných líšia, ale výsledok vás milo prekvapí.

Majú silnejšie cesto, ale pri smažení sú úžasne krehké a mäkké . A ich chuť je bezkonkurenčná a neodolateľná. Uvidíte, že palacinky z kefírového cesta si zamilujete Vy aj celá Vaša rodina.

INGREIDENCE

  • 2 dl kefíru alebo prírodného jogurtu
  • 1 vajce
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice cukru
  • 25 dkg múky
  • štipka soli
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • kvapka vanilkového extraktu

POSTUP

  1. Zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. Zmiešajte kefír, cukor, olej, vajce a vanilku a pridajte do múky.
  2. Vymiešajte cesto dohladka a nechajte pol hodiny odpočívať.
  3. Palacinky smažte na rozpálenom oleji z oboch strán.
  4. Budú hrubšie než obvyklé palacinky, ale zato o mnoho chutnejšie.
  5. Naplňte džemom, tvarohovým krémom, lieskovým krémom, atď. Dobrú chuť!

Zdieľajte tento super recept na domáce palacinky s kefírom aj s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú! 


Zdieľať článok na

You Might Also Like