Pripravte si neuveriteľne chutný obed, ktorý zvládnete ľahko a rýchlo. Zapekané kuracie stehná so zeleninou a šalátom z čínskej kapusty vám naženú slinky do úst. Poďme sa pozrieť na tento pôsobivý a jednoduchý recept!
Recept na neodolateľné zapekané kuracie stehná sú skvelým inšpiráciou z YouTube, a teraz ho môžete vyskúšať aj vy.
Ingrediencie:
- 6 kuracích stehien
- soľ
- čierne korenie
- korenie na kura
- 3 PL rastlinného oleja
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 3 zemiaky
- 1 paprika
- 6 šampiňónov
- mletá červená paprika
- 3 strúčiky cesnaku
- 120 g masla
Na šalát:
- 1/2 čínskej kapusty
- 1/2 papriky
- 1 uhorka
- petržlenová vňať
- kôpor
- soľ
- 1-2 PL kyslej smotany
Postup:
- Urobte na stehnách nožíkom zárezy, ako je znázornené vo videu.
- Stehná vložte do misy, pridajte soľ, korenie, korenie na kura a olej. Zmes dobre rozotrite a nechajte 30-40 minút marinovať.
- Do misky pridajte nakrájanú cibuľu, mrkvu, zemiaky, papriku, šampiňóny, soľ, korenie a mletú papriku. Špachtľou dôkladne premiešajte.
- Na tvrdú podložku položte alobal, papier na pečenie. Poukladajte zeleninu a do stredu stehná.
- Kuracie stehno v strede podržte, pridajte nožom roztlačený cesnak a kocku masla.
- Obalite alobalom, aby vám vznikla kapsička (viď video). Toto zopakujte so všetkými stehnami.
- Takto obalené stehná poukladajte vedľa seba na plech. Dajte piecť na 40 minút pri teplote 180°C.
- Do misky nakrájajte kapustu, papriku, uhorku, petržlenovú vňať, kôpor, roztlačený cesnak, soľ, smotanu. Všetko dobre premiešajte špachtľou.
- Po 40-ich minútach pečenia vyberte plech z rúry a otvorte alobal. Pečte ešte ďalších 15-20 minút pri teplote 180°C.
- Po dopečení naaranžujte kuracie stehná na tanieri a posypte bylinkami. Pridajte šalát a môžete servírovať.
Dobrú chuť!
zdroj: Lecker schnell