Najchutnejší obed, aký som kedy robil! Neuveriteľne ľahké a chutné zapekané kuracie stehná!

Pripravte si neuveriteľne chutný obed, ktorý zvládnete ľahko a rýchlo. Zapekané kuracie stehná so zeleninou a šalátom z čínskej kapusty vám naženú slinky do úst. Poďme sa pozrieť na tento pôsobivý a jednoduchý recept!

Recept na neodolateľné zapekané kuracie stehná sú skvelým inšpiráciou z YouTube, a teraz ho môžete vyskúšať aj vy.

Ingrediencie:

  • 6 kuracích stehien
  • soľ
  • čierne korenie
  • korenie na kura
  • 3 PL rastlinného oleja
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 3 zemiaky
  • 1 paprika
  • 6 šampiňónov
  • mletá červená paprika
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 120 g masla

Na šalát:

  • 1/2 čínskej kapusty
  • 1/2 papriky
  • 1 uhorka
  • petržlenová vňať
  • kôpor
  • soľ
  • 1-2 PL kyslej smotany

Postup:

  1. Urobte na stehnách nožíkom zárezy, ako je znázornené vo videu.
  2. Stehná vložte do misy, pridajte soľ, korenie, korenie na kura a olej. Zmes dobre rozotrite a nechajte 30-40 minút marinovať.
  3. Do misky pridajte nakrájanú cibuľu, mrkvu, zemiaky, papriku, šampiňóny, soľ, korenie a mletú papriku. Špachtľou dôkladne premiešajte.
  4. Na tvrdú podložku položte alobal, papier na pečenie. Poukladajte zeleninu a do stredu stehná.
  5. Kuracie stehno v strede podržte, pridajte nožom roztlačený cesnak a kocku masla.
  6. Obalite alobalom, aby vám vznikla kapsička (viď video). Toto zopakujte so všetkými stehnami.
  7. Takto obalené stehná poukladajte vedľa seba na plech. Dajte piecť na 40 minút pri teplote 180°C.
  8. Do misky nakrájajte kapustu, papriku, uhorku, petržlenovú vňať, kôpor, roztlačený cesnak, soľ, smotanu. Všetko dobre premiešajte špachtľou.
    1. Po 40-ich minútach pečenia vyberte plech z rúry a otvorte alobal. Pečte ešte ďalších 15-20 minút pri teplote 180°C.
    2. Po dopečení naaranžujte kuracie stehná na tanieri a posypte bylinkami. Pridajte šalát a môžete servírovať.

     

    Dobrú chuť!

     

zdroj: Lecker schnell

You Might Also Like