Nadýchaný mliečny koláč: Domáci recept, ktorý očaril celý svet – pripravte si jemný koláč, ktorý sa vám rozplynie na jazyku!

Vytvorili sme pre vás úžasný recept na nadýchaný mliečny koláč, ktorý sa stal hitom nielen na Slovensku, ale aj vo svete. Tento lahodný dezert je ideálnou voľbou na raňajky, kusok k torte ku káve alebo ako sladké potešenie počas dňa.

Sledujte jednoduchý postup na prípravu tohto mäkkého a jemného mliečneho koláča:

Ingrediencie:

  • 4 vajcia
  • 250 g kryštálového cukru
  • 350 g hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • štipku soli
  • 70 g masla
  • 240 ml mlieka
  • 1 lyžičku vanilkového cukru

Postup:

  1. V miske zmiešajte vajcia, soľ a cukor. Najprv použite metličku na miešanie a následne elektrický mixér, aby ste vytvorili nadýchanú zmes.
  2. V druhej mise premiešajte múku s práškom do pečiva. Postupne pridávajte zmes do vajíčkovej zmesi a miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  3. V hrnci zohrejte mlieko, pridajte zmäknuté maslo a vanilkový cukr. Miešajte na miernom teple, kým sa maslo úplne neroztopí.
  4. Rozhodnite sa zmes mlieka a masla na dve časti a postupne ju pridávajte do cesta. Dôkladne premiešajte metličkou.
  5. Cesto prelejte do pekáča vystlaného papierom na pečenie a vložte do predhriatej rúry. Pečte 35-40 minút pri teplote 180°C.
  6. Po upečení nechajte koláč vychladnúť a posypte ho práškovým cukrom. Potom môžete servírovať a vychutnať si jeho lahodnú chuť.

videorecept:

zdroj: Ellenina kuchyňa

You Might Also Like